Produse in India si Maroc, ambalate si livrate in Romania

De 10 ani folosesc henna. Am inceput la 30 de ani, cand am constatat ca parul si scalpul meu nu mai suporta vopseaua chimica. Aveam varfurile despicate mereu desi ma tundeam tot mai scurt, parul imi era tot mai rar, dar ce a pus capac la toate a fost momentul in care a inceput sa ma usture pielea capului cand aplicam vopsea chimica (orice vopsea chimica, chiar si cele ,,fara amoniac")

O perioada am inceput sa ma vopsesc mai rar, dar radacinile cresc repede si aveam multe fire albe. Tot incercand sa gasesc o solutie, am auzit de henna. O vopsea pe baza de plante, care n-ar trebui sa-mi mai distruga parul si de la care n-ar trebui sa ma usture scalpul. Zis si facut. M-am dus la supermarket (de unde luam vopsea de obicei), si, pe ultimul rand de jos am vazut cateva cutii prafuite cu henna. Si ieftine, doar 8 lei. 

Prima vopsire cu henna de la supermarket, a fost un dezastru. Parul meu devenise de culoarea morcovului, portocaliu. Nu puteam sa ies din casa asa. Singura solutie, mi-am pus o caciula pe cap, si am mers sa cumpar vopseaua chimica ce o foloseam in mod curent.

Intre timp, am inceput sa ma documentez pe forumuri, si asa am aflat ca, daca vrei o culoare intr-adevar frumoasa, trebuie sa iei o vopsea henna de calitate. Altfel parul iese portocaliu (asta deja stiam:). Cineva a recomandat pe acel forum "singura vopsea henna intr-adevar de calitate", care se gasea in acel moment pe piata din Romania. E vorba de vopseaua aceea in calup de la firma Lush, destul de scumpa, 70 de lei, dar intr-adevar buna.

In momentul in care am descoperit henna de la Lush, am scapat de problema vopsirii parului. Dezavantajul era ca trebuia sa stau cu vopseaua 8 ore, adica practic pierdeam o zi intreaga. In plus vopseaua continea o cantitate mare de nisip sau argila, care era foarte dificil sa o scot din par la clatire. Motiv pentru care, mereu mai gaseam urme de nisip in par. Dar avantajele majore pentru mine care ma-au facut sa nu ma deranjeze nici cele 8 ore, nici nisipul omniprezent, au fost:

  • In primul rand ma puteam vopsi, daca la vopseaua chimica dupa 5-10 min incepeam sa simt ca ma ustura pielea capului, la henna, nici dupa 8 ore nu ma deranja nimic
  • Incet-incet parul a inceput sa se refaca, varfurile au inceput sa se refaca, nu imi mai cadea parul decat atat cat e normal.
  • Culorile erau foarte frumoase, si aratau bine pana la viitoare vopsire; uneori ieseau chiar suvite (nu stiu de ce), spre deosebire de vopseaua chimica ce arata bine 2-3 zile dupa ce am iesit de la coafor
  • Cu henna ma puteam vopsi singura acasa, asa economiseam niste bani (oricum, cine ar fi stat la coafor 8 ore?). Henna e usor de aplicat, arata ca un sos de spanac, se intinde din belsug pe par, daca esti putin atenta nu ai cum sa iti lasi zone nevopsite. In plus, henna nu pateaza pielea funtii sau pe langa urechi.
  • Am inceput chiar sa primesc complimente, pentru culorile mele, ceea ce nu mi s-a intamplat never pe vremea cand ma vopseam chimic.

Am devenit cel mai fidel client la firma Lush, doar din cand in cand mai schimbam culorile, la henna trebuie sa alegi o nuanta apropiata de culoarea ta naturala. Totul a mers perfect, deja vopsirea cu henna devenise o rutina, cand surpriza: s-a terminat stocul de vopsea henna la firma respectiva. La scurt timp s-a inchis si magazinul on-line.

Am gasit  un fel de inlocuitor, intre timp aparusera mai multi comercianti cu henna. Dar nu am fost 100% multumita de rezultat. In plus, ma gandeam, poate gasesc iar o marca sa-mi placa, dar pentru cat timp? Asa am inceput sa ma gandesc la ideea magazinului cu vopsea de par cu henna, mai mult pentru mine, dar si pentru alte doamne sau, de ce nu domni care vor o vopsea henna de calitate.

Am gasit un producator indian de henna, cu recomandari foarte bune de la clientii lui, cu plantatie bio de henna, uscatorie si tot ce trebuie, si in 2 luni  a sosit primul transport cu vaporul, tocmai din indepartata Indie. Emotiile au fost mari, daca nu e buna vopseaua?

Am incercat vopseaua imediat, culoarea castaniu. Am stat doua ore cu vopseaua, si rezultatul a fost foarte frumos. Intr-adevar, vopseaua cu henna, pe care noi am denumit-o herbal henna, este cel putin la fel de buna ca si vopseaua cu henna de la firma Lush, acum nedisponibila. Diferenta majora, este timpul de vopsire de doar 2 ore, fata de 8 ore cat stateam inainte, si lipsa nisipului din pulberea de henna. Herbal henna contine doar pulbere din plante uscate.

Uleiul de argan a venit in copletarea fireasca, am primit din Maroc o sticluta de ulei de argan, am folosit-o, si am fost incantata de rezultat, mai ales ca e un produs 100% natural, ca si henna. 

In prezent cautam o formula buna pentru un sampon handmade solid cu ulei de argan si henna. Nu avem decat produse pe care le folosim si noi.

 

Numele:
E-mail:   
Comentariu:

Ai testat acest produs? Spune-le si celorlalti parerea ta!

Alte articole

Cum folosim Uleiul de Argan?

Uleiul de Argan, supranumit si ,,aurul Marocului", este folosit de secole de femeile arabe pentru infrumusetare. ... [continuare]